Allt du behöver veta om låneförmedlare

Funderar du på att ta ett lån? Isåfall bör du se till att jämföra dina olika alternativ. Banker och långivare brukar nämligen inte erbjuda samma ränta och lånevillkor till alla låntagare, utan faktum är att det dels kan skilja en hel del mellan olika banker men även för olika personer.

Och som du säkert känner till krävs det att det genomförs en kreditupplysning för att du ska kunna få ta ett lån. Så om du på egen hand ska försöka jämföra de olika långivarna och deras lånevillkor så hade du alltså behövt ansöka om ett lån hos respektive aktör – vilket innebär att det tas en ny kreditupplysning för varje ansökan du skickar iväg.

Detta är inte särskilt bra för din kreditvärdighet, och därför bör du inte göra jämförelsen på egen hand. En sämre kreditvärdighet ger dig sämre räntor och lånevillkor, plus att det kan göra att du minskar dina chanser att få lån beviljat. Långivarna ser dig helt enkelt som en större risk.

Men med hjälp av låneförmedlare kan du jämföra lån utan att försämra din kreditvärdighet. I den här artikeln kommer vi, som du säkert förstår av titeln, att gå igenom allt du behöver veta om låneförmedlare. Detta är ett viktigt område och därför känner vi att det är bra att upplysa om hur det fungerar.

Du får hjälp att hitta det förmånligaste lånet

Låneförmedlare gör det alltså enkelt att jämföra och hitta de billigaste lånen för just dig. Tro det eller ej, men för dig som låntagare är dessa tjänster helt gratis att använda sig av.

Dessa låneförmedlare samarbetar nämligen med en rad olika långivare och som tack att de generar nya kunder åt dem får de en viss procent av vinsten på de kunder som skickas via låneförmedlarens plattform. Hur många banker och långivare som varje låneförmedlare samarbetar med varierar såklart, men ett vanligt antal är ca 25-30 st.

Förutom att du kan hitta bra lånevillkor och spara pengar så påverkar inte användningen av låneförmedlare din kreditvärdighet negativt. Det beror på att de enbart tar en enda kreditupplysning på dig, trots att de skickar iväg låneansökan till omkring 30 olika långivare.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Detta är en fråga som många ställer sig och svaret kan såklart variera lite beroende på vem man frågar. Men om man baserar sitt svar på vilken aktör som har nöjdast kunder så är det Advisa som är Sveriges mest omtyckta låneförmedlare.

Vi uppmanar dig dock att ta en titt bland de olika alternativen och bilda dig en egen uppfattning gällande vilken som är den bästa låneförmedlaren. Det finns ett par att välja mellan vilket är bra för dig som låntagare. Tack vare konkurrensen bland dem så behöver de ständigt arbeta för att vara bäst och erbjuda en så bra upplevelse som möjligt för alla som vill ha bra lånevillkor.

Några slutord

Avslutningsvis vill vi bara ännu en gång påpeka vikten av att använda låneförmedlare för att få så bra lånevillkor som möjligt. De gör allt jobb åt dig och försämrar inte heller din kreditvärdighet genom att använda dem. Det är dessutom helt gratis att använda deras tjänst.

Men innan du tar ett lån behöver du vara säker på att du kommer kunna betala tillbaka det i tid. Du vill inte hamna i en situation där du ligger efter med återbetalningen eftersom det kan kosta dig väldigt mycket. Funderar därför igenom din situation noga innan du tackar ja till ett låneerbjudande – oavsett hur bra erbjudandet känns.