Hur gör man sin sajt snabbare?

Att ha en snabb hemsida är något som är väldigt viktigt. Det förbättrar dels användarupplevelsen på din hemsidan, du vet ju själv hur irriterade det är med långsamt laddande hemsidor. Utöver att det förbättrar användarupplevelsen har snabbheten på din hemsida har det även en direkt påverkan på hur hög Googleranking din webbsida har. Google gillar nämligen snabba sajter.

Vad kan man göra får att göra sin hemsida snabbare då? Ja, det finns faktiskt en hel del justeringar som man kan göra för att få laddningstiden till att bli kortare. I denna artikel kommer vi gå igenom 3 justeringar och anpassningar som du kan göra för att få en snabbare webbplats.

Ta bort onödiga tillägg

Även om det kan vara kul att lägga till olika tillägg och plugins för deras roliga och coola funktioner bör du inte använda dig av för många tillägg.Detta kan nämligen göra din webbplats långsammare och det är ju såklart något du vill undvika!

Se därför till att endast använda de tillägg som du verkligen behöver och radera de onödiga tilläggen. I många fall finns det tillägg som har flertalet funktioner som gör att du i princip kan kombinera ihop flera plugins till ett enda.

Optimera alla bilder

Bilder är ett väldigt viktigt element för att få din hemsida med levande och öka vistelsetiden bland dina besökare på din sajt. Något många inte har koll på är att bilder automatiskt har ganska stora filstorlekar som resulterar i att sajten tar längre tid att ladda.

Som tur är finns det åtgärder som du kan göra för att dels minska filstorleken, men även behålla samma kvalitet på bilden i fråga. Det finns nämligen en hel del tillägg till WordPress som ser till att komprimera sin bilder helt automatiskt så fort du laddar upp den i mediebiblioteket på din webbplats.

Välj ett snabbt tema

När du ska välja tema till din WordPress-sajt rekommenderar vi alltid att du ser till att fundera lite extra över vilket tema du ska använda dig av.

Även fast ett tema kan vara väldigt lätt att arbeta med och skapa en snygg design behöver temat inte vara optimalt när det kommer till snabbheten. Det som avgör hur snabb en eller långsam ett tema är dess kod. Överflödig kod leder nämligen till långsammare sidor.

Vårt personliga favorit är temat GeneratePress. Detta tema är dels väldigt enkelt att jobba med, men framförallt är temat väldigt bra kodat vilket leder till en snabb hemsida. GeneratePress har blivit väldigt populärt och detta är en av anledningarna till det!