Hur håller man fokuset uppe när man bygger hemsidor?

Vi får ständigt frågor om hur man på bästa sätt håller fokuset uppe när man under en längre tid ska bygga eller utveckla hemsidor. Vad vi förstår är detta ett problem som många av våra läsare tyvärr lider av.

Vi på redaktionen har alla väldigt lätt för att fokusera på det arbete som ska göras och har haft turen att aldrig behövt bekymra oss över detta. Därför var det också svårt för oss att ge tips på vad man kan göra för att hålla fokuset uppe. Vi har helt enkelt aldrig funderat över detta förut.

Eftersom den här frågan har skickat in till oss återkommande gånger tänkte vi att det vara lika bra att vi gjorde ett dedikerat inlägg för att besvara denna fråga så gott som möjligt. Vi har funderat kring och rannsakat oss själva under ett par dagar nu och kommit fram till 3 olika saker som vi gör för att hålla fokus uppe på det arbete som ska göras.

Lägg ifrån telefonen

Något som vi alla på redaktionen gör när vi arbetar är att lägga ifrån oss telefonen. Det finns inget värre distraktionsmoment än en mobil som plingar till när man sitter och arbetar.

Vi rekommenderar därför att du alltid ser till att lägga undan telefonen om du vill få arbete gjort. Om du inte känner dig bekväm med att lägga ifrån telefonen kan det isåfall vara bra att du sätter den på ljudlöst.

Ta pauser

För att du ska kunna hålla fokus under längre tider gäller det att du då och då tar kortare pauser. Under dessa pauser rekommenderar vi att du släpper allt som har med det du arbetar med och tänker på något annat.

Vi lovar att detta verkligen kommer att öka din produktivitet och fokus. Vi på redaktionen har oftast paus på omkring 10 minuter för varje 1 timme som går. Det har fungerat för oss och kommer säkert fungera för många av er också.

Sov tillräckligt

En av grundfaktorerna för att man ska kunna hålla fokuset uppe som mänga nog ser förbi är att sova tillräckligt.

Vad vår erfarenhet säger sover många mindre än vad de egentligen behöver. Detta leder i sin tur att man helt enkelt inte orkar hålla fokuset upp när man ska arbeta.

Vi på redaktionen sover mellan 7-9 timmar per natt och det passar och perfekt. Med det sagt finns det personer som behöver mindre och mer sömn. Hur mycket sömn man behöver är alltså ganska personligt.