Hur kan man förbättra sin webbplats?

Som allmänt känt finns det en hel del saker att ha koll på när det kommer till WordPress. Att bygga en hemsida med hjälp av WordPress är i sig kanske inte så himla svårt, men att bygga hemsidan på ”rätt sätt” är en lite mer komplicerad historia.

I denna artikel idag tänkte vi lista några av våra absolut bästa tips och tricks när det kommer till byggnation av hemsidor med WordPress. Vi kommer att lista dessa tips utan inbördes ordning, så du behöver inte fundera om något tips är bättre än något annat. I denna lista väger alla tips lika tungt.

Nu sätter vi igång!

Använd inte för många tillägg

Tillägg kan gör så att din hemsida blir mer funktionell och användarvänlig. För många tillägg kan dock leda till det motsatta.

Om du använder dig av allt för många tillägg på den webbplats finns det risk att din hemsida blir mycket långsammare, vilket verkligen inte är bra. Det kan även leda till att du utsätter din webbplats för en större säkerhetsrisk.

Se därför till att använda rimligt många tillägg. Ta bort de tillägg som egentligen inte fyller någon funktion eller helt enkelt är överflödiga. Använder du dig av ett riktigt bra WordPress-tema kommer du många gånger inte behöva lika många olika tillägg.

Använd en utvald bild

Att börja använda sig av utvalda bilder när man publicerar nya inlägg på sin blogg är något som varken kräver någon större tid eller arbetsinsats. Genom att göra detta kommer nämligen en thumbnail att synas vid blogginlägget var du än är på din webbsida.

Hur gör man för att lägga till en utvald bild till inlägget då? Jo, det är faktisk väldigt enkelt. Det enda du behöver göra är att gå in och redigera i det befintliga inlägget och sedan klicka i rutan ”utvald bild”. Därefter kommer du kunna ladda upp önskad bild. Den här bilden gör att inlägget ser så mycket trevligare och inbjudande att läsa och det är alltså något som förbättrar användarupplevelsen på sajten.

Skriv en egen metabeskrivning

Något som många bloggar kanske inte känner till är att man kan skriva sen egna metabeskrivning till sina inlägg och sidor på sin blogg. Innan vi dyker närmre ner kring detta kan det vara bra att först och främst klargöra vad en metabeskrivning är.

En metabeskrivning är en kort text som beskriver innehållet på varje sida på din hemsida. Poängen är att ge potentiella besökare en idé om vad de kan vänta sig när de ser webbplatsen listas i sökresultaten på exempelvis Google.

Om du inte skriver en egen metabeskrivning kommer WordPress och sökmotorerna automatiskt att använda sig av ett textutdrag från inlägget eller sidan i fråga. Du har då ingen större kontroll över vad som visas och det kanske inte är så bra alla gånger.