Hur skapar man en hemsida för idrottsföreningar?

Vill du skapa en hemsida för din idrottsförening? Det kan vara ett smart beslut!

En bra webbplats gör det enklare för medlemmarna att hitta information om din förening och det kan även hjälpa till att locka nya medlemmar. Vi ska nu ta en titt på hur du kan gå tillväga när du ska skapa en hemsida för idrottsföreningen.

Webbplatser kan se ut på olika sätt

Hemsidor kan se ut på så många olika sätt och det finns egentligen inga rätt eller fel när det kommer till att skapa hemsidor. Med det sagt finns det vissa saker som kan vara bra att inkludera när du ska skapa en hemsida för din idrottsförening.

Ett tips är att kolla på liknande hemsidor för att få inspiration. Se hur andra idrottsföreningar och sajter inom sport och träning såsom http://dalafriidrott.org/ har gjort och vad som fungerar för dem. Kanske finns det något du gillar särskilt mycket som du vill använda på din egen hemsida?

Anlita en webbyrå för jobbet

Är det så att du har noll koll på hur man skapar en hemsida, eller helt enkelt inte har tid att göra det själv, så kan det vara en bra idé att anlita hjälp för att fixa detta. Det finns nämligen ett flertal webbyråer som specialiserat sig på att skapa hemsidor för idrottsföreningar.

Om du väljer att gå den vägen kan det underlätta oerhört mycket för dig, och är ofta ett bra val om man inte känner sig helt trygg med att göra det själv. Detta kan dock komma att bli en dyr lösning, och om din idrottsförening har en begränsad budget att förhålla sig till kan det vara svårt att hitta alternativ som inte kostar alldeles för mycket.

Skapa din egna hemsida med hjälp av WordPress

En bra alternativ för att skapa en idrottsförenings hemsida är WordPress. Det finns många olika teman (mallar) och plugins (funktioner) som gör det enklare att skapa en professionell sajt.

En fördel med WordPress är att det är relativt lätt att använda, och du slipper all kodning som kan vara nödvändigt vid andra lösningar. Det handlar alltså om ett ”drag-and-drop”-system, vilket innebär att du enkelt kan flytta runt olika element på hemsidan för att få den att se ut som du vill.

Det kan vara utmanande att få till en snygg och funktionell hemsida även med WordPress, men det finns gott om guider på nätet som kan hjälpa dig på traven. Dessutom är det gratis att installera WordPress på din egna hemsida – det enda du behöver är ett webbhotell som stödjer detta.

Det finns även en hel del byråer som specialiserar sig inom just WordPress, så det är inte nödvändigt att installera och konfigurera allt själv. Dem kan också lära dig de allra mest grundläggande och fundamentala sakerna som du behöver kunna för att hantera din WordPress-sajt.

Bestäm dig för vilket alternativ som passar dig och din idrottsförening

Med dessa alternativ i åtanke är det upp till dig och de personer bakom föreningen att bestämma sig för hur ni vill skapa din hemsida.

Det finns som sagt ingen rätt eller fel lösning, utan det handlar bara om vilket alternativ som passar just er idrottsförening och era medlemmar bäst.

Lycka till med webbplatsen!