Hur vet man om ett webbhotell är bra?

Är du helt ny till bloggvärlden så är det inte så himla enkelt att veta vilket webbhotell man ska välja. Det är väldigt lätt hänt att man första gången kanske inte väljer det bästa alternativet.

Vilket alternativ som just är bäst för dig beror dock såklart på vad du är ute efter. Något du ska undvika är dock att stirra dig blind på priset hos webbhotellen. Att välja det billigaste alternativet kan kännas skönt för plånboken, men det kan finnas anledningar till varför priset är så lågt (t.ex att de sparar in på kvaliteten för att pressa priset). Du får vad du betala för helt enkelt!

Vi kommer i denna artikel försöka göra valet av webbhotell en aning enklare för dig som precis ska komma igång med ditt bloggande. Vi kommer här nedanför nämna ett par olika saker som vi anser att man alltid bör tänka på innan man ska skaffa ett webbhotell.

Nu sätter vi igång!

Utrymme

Ditt val av webbhotell bör definitivt anpassas beroende på hur mycket utrymme du tror att du komma behöva för din hemsida. En sajt som främst är textbaserad kommer inte behöva så mycket utrymme. En sajt som dock är fylld med bilder och videoklipp kommer behöva desto mer utrymme.

På grund av denna anledning kan det bästa webbhotell för dig och din webbplats skilja sig en hel del från vad som är det bästa alternativet för någon annan. Välj därför ett webbhotell som har tillräckligt utrymme för just din webbsida.

Support

Det finns inget värre än en dålig kundtjänst. Skulle du ha något problem med webbhotellet är det riktigt bra om deras support är snabb och kunnig så du kan få hjälp så fort som möjligt. I de bästa av världar bör webbhotellet som du planerar att använda ha både support via telefon och e-post.

Vår rekommendation är att du testar webbhotellets support innan du väl bestämt dig. På så sätt kommer du få en fingervisning om hur bra deras support är. Detta är faktiskt viktigare än vad många tor!

Snabbhet och serverns responstid

Det finns ingen som gillar en långsam hemsida. Genom att skaffa dig ett webbhotell som har snabba och kvalitativa servrar med kort responstid ser du till att du har goda förutsättningar för att din webbplats ska kunna laddas in snabbt hos besökarna.

En snabb webbplats är mer användarvänlig än en långsam (allt annat lika), så lägg därför stor vikt på att sajten ska ladda så snabbt som möjligt! Det kan faktiskt vara värt att betala lite extra för att få en snabbare webbplats.

Priset

Som vi nämnde tidigare rekommenderar vi inte att du stirrar dig blind på priset när det kommer till att skaffa webbhotell. Det gäller helt enkelt att man väger in priset med alla de andra punkterna som man bör tänka på.

Såklart bör priset passa din plånbok och budget, men att välja det billigaste alternativet enbart på grund av priset är sällan en särskilt bra idé! Välj istället efter kvalitet och försök att inte stirra dig blind på priset. Med det sagt är inte det dyraste alternativet per automatik alltid det bästa alternativet.