Känner du till dessa 3 WordPress-knep?

När det kommer till bloggande och byggnation av hemsidor med hjälp av WordPress finns det en hel del saker som kan vara bra att veta. Oavsett om du är erfaren eller inte gällande WordPress finns det med högsta sannolikhet alltid något nytt att lära sig.

Det är också just därför vi skriver denna artikel. Här nedanför ska vi nämligen lista 3 WordPress tips och tricks. Dessa tips är kanske mest användbara för nya och oerfarna WordPressare, men vår förhoppning är att du som är lite mer erfaren åtminstone lär dig någonting nytt efter att ha läst denna korta artikel.

Skapa en statisk startsida

När du precis skapat din WordPress sida kommer automatiskt dina senaste inlägg visas på startsidan av din hemsida. Vad många kanske inte vet är att detta faktiskt går att ändra på väldigt enkelt och snabbt.

Detta går nämligen att fixa om du går in webbplatsens inställningar. Du kan då enkelt ändra om startsidan ska vara dina senaste inlägg eller om du vill ha en statisk sida. Anledningen till varför du skulle vilja ändra detta är för att du med en statisk sida har mycket mer valmöjligheter när det kommer till design och uppbyggnad av startsidan helt enkelt.

Vilket av dessa alternativ man ska välja är såklart upp till en själv helt och hållet beroende på vad man föredrar, men det är bra att känna till att man kan ändra om man skulle vilja det.

Installera Google Analytics

Om man ska nämna några av de absolut viktigaste verktygen som alla bör installera till sina WordPress hemsidor bör Google Analytics alltid nämnas. Detta verktyg är väldigt kraftfullt och låter dig som ägare av en webbplats hålla bättre koll på dina besökare. Var kommer de ifrån och vad gör de på din hemsida egentligen?

Med Google Analytics får du helt enkelt mycket bättre koll på hur dina besökare agerar på din hemsida. Denna information kan du sedan använda för att optimera din hemsida till att bli så användarvänlig som möjligt. Det är dessutom värdefullt för potentiella annonsörer eller sponsorer som vill ha information gällande trafiken på din webbplats.

Gör navigeringsmenyn sticky

När det kommer till design av din hemsida handlar det mycket om smak och personliga preferenser. Något du tycker är extra snyggt kanske någon annan tycker är fult, och så kommer det alltid att vara tyvärr.

När du väl håller på och designar din hemsida så kan det vara en god idé att testa att göra din navigeringsmeny sticky. Detta innebär att navigeringsmenyn kommer stanna på toppen av skärmen när besökaren scrollar nedåt på hemsidan.

Hur du fixar detta beror lite på vilket WordPress-tema du använder dig av. Vissa teman kräver att du lägger in en CSS-kod för att detta ska vara möjligt, medan det på andra teman går att fixa genom att bara klicka i en ruta när du anpassar hemsidan. Det ska även tilläggas att det finns en hel del tillägg som gör detta möjligt också.