Låna pengar med hjälp av låneförmedlare

Det är numera lättare än någonsin tidigare att ansöka om lån. Väldigt många banker och långivare låter sina kunder att genomföra hela processen på nätet vilket gör det hela otroligt smidigt och enkelt.

Kom dock ihåg att olika långivare erbjuder olika räntesatser. Vissa är dyrare medan andra är billigare. Och såklart vill du som låntagare få en så låg ränta som möjligt på ditt lån, men hur gör man egentligen för få det?

Man skulle kunna tro att det är en smart idé att på egen hand jämföra alla låneerbjudanden från de olika bankerna och långivarna, men så är inte riktigt fallet. Detta skulle dels vara väldigt tråkigt och tidskrävande, men det skulle även innebära att det genomförs mängder med UC-kontroller på dig vilket inte är särskilt bra. Det försämrar din kreditvärdighet och gör att du sänker dina chanser att få bra lånevillkor och räntor på dina framtida lån, om du blir beviljad dem.

Av den här anledningen har låneförmedlare blivit väldigt populära de senaste åren. De jämför nämligen räntor och lånevillkor utan att försämra din kreditvärdighet. Om du inte redan har koll på dessa låneförmedlare och hur de fungerar så rekommenderar vi starkt att du fortsätter läsa den här artikeln.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare gör det möjligt för dig som låntagare att jämföra och hitta de bästa lånen just för dig. Några av de absolut populäraste låneförmedlarna är idag bland annat Lendo, Sambla och Advisa.

Man kan nästan säga att låneförmedlare är som en sorts mellanhand mellan dig som låntagare och långivaren som du lånar pengar ifrån. Det kostar ingenting att använda sig av en denna tjänst och det är inte heller bindande på något sätt. Istället får de en provision av den bank eller kreditföretag som du lånar pengarna av.

Låneförmedlarna tar enbart en enda UC-kontroll på dig, och därefter skickar de iväg din ansökan till en mängd olika banker och långivare. På så sätt får du in fler erbjudanden utan att försämra din kreditvärdighet. Så enligt oss är det egentligen helt självklart att använda dessa tjänster om man vill få riktigt bra lånevillkor.

Hur hittar man den bästa låneförmedlaren?

Men hur vet man egentligen vilken låneförmedlaren som är bäst då? Trots att du med stor sannolikhet inte kommer bli missnöjd om du använder dig av någon av populäraste alternativen på marknaden så kan det vara kul att veta vilken förmedlare som är den bästa.

Enligt oss är det lättaste sättet att hitta den bästa låneförmedlaren genom att använda sig av sajter som t.ex. Finansis som sammanställer bra information om det här området. De kommer kunna hjälpa dig att enkelt hitta vilken låneförmedlare du bör använda dig av genom att titta på ett gäng olika fördelar och nackdelar med de respektive låneförmedlarna på marknaden.

Finns det några nackdelar?

Det finns knappt några nackdelar överhuvudtaget med att använda sig av låneförmedlare.

Men om vi ska försöka nämna något som skulle kunna ses som en nackdel så skulle det kunna vara att låneförmedlarna inte samarbetar med alla banker och långivare som finns. Du kan därför aldrig vara 100% säker på att det inte finns något mer förmånligt alternativ tillgängligt för dig.