Mobiltillbehör du bör införskaffa dig

Oavsett om du har en nyare eller äldre telefon är det superviktigt att du har rätt tillbehör. Det finns idag en mängd olika tillbehör att välja mellan, och vissa mer användbara än andra såklart. Det absolut vanligaste är naturligtvis mobilskal av olika modeller och varianter.

I den här artikeln kommer vi att ta en lite närmre titt på ett par olika tillbehör som finns att välja mellan. Detta är våra personliga åsikter gällande vad som är mest användbart och vad vi tycker att du bör införskaffa dig. Det kan även vara värt att nämna att de listas utan inbördes ordning.

Nu sätter vi igång!

Mobilskal

Mobilskal är som sagt kanske det mest användbara tillbehöret du kan ha. Det finns ju inget värre än att råka tappa telefonen och mötas av att skärmen spruckit. Därför rekommenderar vi verkligen alla att införskaffa ett eller flera mobilskal för att skydda denna dyrbara ägodel.

Hur tåliga olika mobilskal är varierar såklart mellan olika modeller och varianter. De som tål mest är vanligtvis också de som är stora och klumpiga, just för att de ska kunna skydda bra. Så det gäller i mångt och mycket att hitta en balans mellan klumpighet och hur mycket det skyddar.

Men generellt sett kan man säga att alla skal, även om de är små och smidiga, skyddar bättre än att inte ha något skal alls. Vill du skydda mobilen lite extra kan det även vara en god idé att du även införskaffar ett skyddsglas som du sätter på skärmen. Kombinerar du både skal och skyddsglas får du en bra skydd mot sprickor och andra skador som mobilen kan råka ut för.

Hörlurar

Idag använder man inte bara telefonen för att ringa och skicka sms med som man gjorde förr. Mobilen är idag ett hjälpmedel i många människors liv och något som de flesta inte kan leva utan. Den tas helt enkelt med överallt, och att lyssna på musik via telefonen är otroligt vanligt.

Men om man är ute efter det bästa möjliga ljudet bör man inte lyssna genom de inbyggda högtalarna i telefonen, utan istället bör man använda ett par hörlurar för detta ändamål. Det ljud som ett par kvalitativa hörlurar kan producera går helt enkelt inte att jämföra med telefonens högtalare.

Dessutom gör ett par hörlurar det möjligt för dig att lyssna på musik oavsett vart du är utan att störa din omgivning, t.ex. på bussen eller på gymmet. Att äga ett par riktigt bra hörlurar har alltså flera fördelar, även om mobilen tycks ha bra ljud från de inbyggda högtalarna.

Trådlösa laddare

Ja det stämmer faktiskt! Numera finns det faktiskt ett gäng laddare som är helt och hållet trådlösa. Du behöver alltså inte längre ansluta en sladd för att fylla på batteriet med ström. Och att använda någon av dessa laddare är mycket enkelt då du enbart behöver lägga telefonen på den avsedda laddningsytan.

Detta fungerar genom att strömmen överförs genom elektromagnetiska induktioner. Enkelt förklarat kan man säga att laddaren skapar ett magnetiskt fält och om mottagaren som i det här fallet är din telefon placeras innanför detta magnetiska fält uppstår en elektrisk spänning som gör så att batteriet laddas.

Tekniken är dessutom påväg mot att du inte ens ska behöva lägga den på en specifik laddningsyta. I framtiden kommer du sannolikt bara behöva dig inom en viss radie för att telefonen ska laddas, samtidigt som du t.ex. har den i byxfickan.