Tänk på dessa saker när du startar din blogg

Befinner du dig i stadiet när du precis ska satta upp din blogg? Vid detta stadie är det inte konstigt om man känner sig lite lost. Det finns nämligen en hel del saker som man bör fundera över när man ska starta upp sin blogg för att den ska bli så bra som möjligt.

Målet med denna text är inte att ge en komplett avhandling i allt du bör tänka på när du ska starta upp din blogg, utan vi tänkte endast komma med 2 lite extra viktigt tips som vi anser alla bör fundera lite extra över när de ska starta sin första blogg.

Vad ska bloggen handla om?

Ja, denna fråga är en väldigt basal fråga som du verkligen bör fundera över. Det är såklart bara du som kan bestämma vad bloggen ska handla om, och det finns heller inga regler när det kommer till detta. Om du så vill går det att skriva om allt möjligt – det är ju trots allt din blogg.

Vad vi rekommendera är dock att du ser till och skriver om saker på din blogg som du har ett intresse för. Detta dels för att du då kommer tycka det är roligt att skiva om dessa saker under en längre tid, men även för att det kommer kännas mer genuint för dina läsare.

Vad ska bloggen heta?

Det är inte ovanligt att funderingar på namnet för till bloggen kan leda till ett väldigt långt grubblande. På samma sätt som med vad din blogg skulle handla om finns det med bloggens namn inga rätt eller fel. Det är som sagt din blogg och du bestämmer.

Något som alltid går hem är att ha sitt eget nam n som bloggens namn. Vill du dock vara mer anonym kanske ett namn relaterat till det du skriver om skulle passa bättre. Vår rekommendation är att du väljer ut vad din blogg ska heta innan du sätter igång at starta upp din blogg. På så sätt har du möjlighet till att register samma domännamn som namnet för bloggen.