Tänk på dessa tips när du kommer igång med WordPress

Om du har planer på att starta upp din egna WordPress-sajt är det inte heller helt orimligt att tro att du har en hel del frågetecken kring hur du ska gå tillväga med allting. Detta är inget konstigt och något som alla någon gång har upplevt.

Som tur är går allting att lära, speciellt nu när all information som man kan tänkas behöva finns tillgängligt på nätet.

Syftet med denna artikel är inte att ge en fullbordad guide hur du seg-för-steg ska gå tillväga för att starta upp din egna webbplats. Det vi tänkte göra här idag är snarare att tillhandahålla dig med 3 tips som vi tycker är lite extra viktiga att tänka på när man ska börja med WordPress och att bygga upp en webbplats.

Välj ett bra tema

Efter att du installerat WordPress på din webbplats är bland det första du bör se till att göra att välja ett tema. Det kan vara lockande att välja första bästa tema för att spara både tid och energi.

Vi rekommenderar dock att du väljer temat noggrant så att temat passar det som syftet med din webbplats kommer att vara. Om du efterhand skulle märka att det tema du valt inte passar dig kan du dock såklart alltid byta tema. Men det kan skapa onödigt mycket jobb eftersom du kan behöva göra vissa ändringar för att bytet ska bli bra.

Börja få upp innehåll på sajten

Ingen gillar en livlös och innehållslös hemsida. Se därför till att publicera innehåll på din hemsida så snabbt som möjligt efter att du blivit klar med din design. Oavsett vad syftet med din hemsida är, så är kvalitativt innehåll en grundfaktor för att du ska få många besökare till din sajt.

Försök att skapa en så levande text som möjligt. Om du anser att du själv inte är en så duktig skribent finns det en hel del skribenter som man kan anlita på nätet som gärna skriver åt en. Detta förutsätter dock att du har en budget för detta.

Installera tillägg

Det fina med WordPress och det som gör att denna webbplatsplattform sticker ut ur mängden är bland annat alla de tillägg som man kan installera på sin sajt.

Som ägare av en WordPress-sajt kan du installera en mängd olika användbara tillägg som får din sajt att bli väldigt mycket mer användarvänlig. För mycket av det goda är dock aldrig bra. Se därför till att inte installera allt för många tillägg. Detta kan nämligen leda till att din sajt blir långsam vilket verkligen inte är bra av flera olika anledningar.