Tips för att synas högre upp i sökresultaten

Om du klickat in dig på detta inlägg undrar du med största sannolikhet hur man ser till att synas högre upp i sökresultaten hos exempelvis Google, Bing, och Yahoo. Isåfall har du kommit till helt rätt ställe.

Denna relativt korta artikel innehåller flera tips på hur du kan göra sin sajt mer SEO-vänlig och därmed öka dina chanser att börja ranka högre i sökmotorerna.

Innan vi sätter igång vill vi först och främst betona att detta inte på något som helst sätt är en komplett guide hur du rankar bättre på nätet. Det finns otroligt mycket mer att lära är de tips som vi kommer tillhandahålla dig med idag. Dessa tips bör endast ses som en start på vägen i ditt arbete mot förstaplatsen i sökresultatet.

Vi förutsätter även att du som klickat in dig på denna artikel har koll på grunderna när det kommer till SEO. Om du inte alls vet vad SEO är rekommenderar vi att du först läser vår artikel om vad SEO är.

Kvalitativt innehåll

Den absolut viktigaste faktorn till att du ska kunna börja ranka högre i sökmotorerna är att du ger besökarna på din sajt kvalitativt innehåll. Vad som är kvalitativt innehåll kan såklart variera. Om din sajt till exempel jämför löparskor är det av yttersta vikt att din webbsida ger besökarna bra och informationstäckande jämförelser och recensioner av dessa skor.

Även fast mycket innehåll inte alltid behövs för att svara på vissa frågor går det inte att förneka att mycket innehåll också är en bra rankingfaktor. Det är dock även viktigt att man inte adderar onödigt innehåll som inte ger besökaren något värde.

Skaffa dig länkar

En annan väldigt viktigt rankingfaktor för dig som vill komma högre upp i sökresultaten är att du ser till att andra sajter länkar till din sajt. I sökmotorernas ögon ger länkar som pekar mot ens sajt auktoritet och trovärdighet – det fungerar ungefär som en röst på att din sajt är bra.

Hur skaffar man sig länkar då? Ja, du kan ju såklart få länkar pekande mot dig helt organiskt genom att folk helt enkelt frivilligt länkar till din sajt av olika anledningar (t.ex. för att du har kvalitativt innehåll).

Länkar som kommer på ett organiskt sätt brukar dock tyvärr inte räcka för att de på ett effektivt sätt ska kunna påverka din ranking i sökresultaten. Det krävs helt enkelt fler länkar än så.

Det vanligaste sättet att få fler länkar pekande mot sin sajt är helt enkelt att man köper dem. Det finns flera byråer om sysslar med detta. Om möjligheten finns går det även att kontakta webbplatsägaren på den sajt du önskar att få länk ifrån. Värt att komma ihåg är att det även går att byta till sig länkar.

Kategorier SEO