Vad som väntar kryptovalutan inom den närmaste framtiden

Är du intresserad av kryptovalutor? Då är du inte ensam. Branschen har bokstavligen exploderat under det senaste årtiondet, och växer för varje dag som går. För bara strax över tio år sedan var det endast Bitcoin som existerade, men i skrivande stund finns det över 6000 aktiva alternativ att välja mellan. Priserna har även stigit rejält under tidens gång.

Utöver detta har de tillkommit mycket kringliggande teknik, exempelvis handelsprogram som Bitcoin Prime. Programmen skiljer sig en aning från varandra, varav vissa ger dig möjlighet att hitta rätt kryptovaluta för dig, medan andra ger dig möjlighet till automatisk handel.

Men frågan är, vad kommer att hända inom den närmaste framtiden?

Fyra saker som förmodligen kommer att hända inom kryptobranschen inom den närmaste framtiden

Följande är exempel på saker som kan komma att hända inom kryptobranschen:

Det kommer att tillkomma många fler alternativ

Om det är något vi har lärt oss under det senaste årtiondet är det att kryptobranschen är oerhört oförutsägbar. Något som dock har varit relativt regelbundet är tillförseln av nya kryptovalutor.

Det betyder inte att de har lanserats på en regelbunden skala, men för varje år som har gått har det existerat fler valutor än året innan. Det här kommer sannolikt att fortsätta ett tag in i framtiden i takt med att fler människor får upp ögonen för tekniken och hur den fungerar.

Fler människor kommer att börja använda dem

För varje år som går blir det fler människor som använder någon form av kryptovaluta. För bara 5-10 år sedan var det ytterst få som visste vad de var för något, och ännu färre som använde dem.

I dagens läge är det flera miljoner människor som är exponerade för dem på ett eller annat sätt, och kommer förmodligen att öka i takt med att tiden går.

Dess priser kommer att stabiliseras

Under årens gång har priset för kryptovalutan fluktuerat oerhört mycket. Detta gäller för de allra flesta alternativ som existerar på marknaden.

Även om dess priser förmodligen kommer att fortsätta fluktuera en bra bit in i framtiden, är sannolikheten hög för att fluktuationerna kommer att plana ut en aning.

Hur mycket är svårt att säga, men de allra största alternativen som t.ex. Bitcoin och Ethereum har förmodligen störst chans att få se en reducering i sina prisrörelser.

Det kommer att tillkomma lagar och regler

Just nu är marknaden väldigt fri i många delar runt om i världen, inte minst i Sverige.

Detta kommer förmodligen att förändras en aning under de kommande åren, men hur mycket är svårt att säga. Ett land som Sverige kommer förmodligen inte att förbjuda dem helt och hållet, men kan mycket väl införa restriktioner som förändrar förutsättningarna.