Varför har WordPress blivit ett mer populärt alternativ för att skapa hemsidor under de senaste åren?

Om du någon gång har skapat en hemsida är sannolikheten hög för att du har hört talas om WordPress. Faktum är att du möjligtvis känner till tjänsten trots att du aldrig har skapat en hemsida. Detta visar hur populär tjänsten har blivit, inte minst under de senaste åren. Det finns ett flertal olika anledningar till detta.

Teknologin har utvecklats rejält inom de flesta branscher

En av de stora anledningarna för varför WordPress har exploderat i popularitet är att tjänsten är lättare än någonsin att använda. Förr i tiden var du tvungen att ladda ner filer som du själv redigerade för att skapa din hemsida, men numera finns det inbyggda system som gör att du i princip kan skapa en hemsida genom att klicka på några få knappar. Detta är möjligt tack vare att teknologin har utvecklats.

Många andra branscher har utvecklats tack vare att det har blivit enklare att skapa hemsidor

Det öppnas nya e-butiker varje dag. En av de stora anledningarna till detta är att det är väldigt enkelt att skapa en hemsida med hjälp av verktyg som WordPress. Samma sak gäller även för iGaming-branschen. Marknaden för casino online har utvecklats rejält under det senaste årtiondet, och har fått en rejäl skjuts i ryggen av att det numera är betydligt enklare att skapa förstklassiga och responsiva hemsidor tack vare moderna verktyg.

Det går numera även att spela direkt i mobiltelefonen, något som endast är möjligt tack vare att teknologin har utvecklats, vilket är en starkt drivande faktor för den ständigt utvidgande iGaming-branschen.

4 anledningar för varför allt fler väljer WordPress för att skapa hemsidor:

Nedan är exempel på några av de allra vanligaste anledningarna:

De erbjuder tusentals olika tillägg

WordPress erbjuder tusentals olika tillägg inom många olika kategorier. Här kan du med några få knapptryck erbjuda betalningar med hjälp av tillägg som Klarna eller Swish, men får även möjligheten att erbjuda nyhetsbrev med MailChimp eller liknande tjänster, tillsammans med en hel uppsjö av andra möjligheter.

Detta gör att det inte spelar någon roll vilken typ av hemsidor du är intresserad av, sannolikheten är hög för att det finns tillägg som gör att din sida passar för de syften du är intresserad av.

De är billigare är många av deras närmaste konkurrenter

En annan stor anledning till varför många väljer WordPress är att de helt enkelt är billigare än många av deras konkurrenter. Deras närmaste konkurrenter må erbjuda liknande priser, men har ännu inte hunnit bygga upp det starka rykte som WordPress har i branschen.

Hos WordPress kan du även välja att endast betala för grundläggande tjänster, inte minst om du har kunskap som gör att du kan sköta resten på egen hand. Det är inte alla tjänster som erbjuder den möjligheten, vilket gör att WordPress har en fördel tack vare detta.

Det är lätt för nybörjare att komma igång

Även om du inte har några tidigare erfarenheter av hemsidor är det relativt enkelt att komma igång med WordPress. Processen är enklare än någonsin, och det finns väldigt mycket hjälp att få om du har eventuella frågor eller funderingar. Det finns integrerade guider som visar dig hur du ska göra, men deras kundtjänstpersonal är även väldigt tillmötesgående och kunnig.

Det utvecklas nya tjänster till WordPress på regelbunden basis

Den viktigaste punkten för varför WordPress bara blir mer och mer populär är att tjänsten helt enkelt blir bättre och bättre. Det tillkommer nya aspekter och tillägg på regelbunden basis, vilket gör att du kan skapa bättre hemsidor på ett enklare sätt.

I framtiden kan vi till och med förvänta oss att det blir ännu enklare, vilket ökar hela standarden på internet. Resultatet blir att det inte bara blir enklare att skapa en hemsida som håller en riktigt hög nivå, besökarna får även en bättre och mer tillfredsställande upplevelse. Därmed vinner alla på att WordPress utvecklas för varje dag som går.